Schuurtjes

Mijn vader is met pensioen. Nu heeft hij alle tijd om in de garage te klussen. Het liefst werkt hij met hout. Zonder technische achterond heeft hij twee boten en twee kano’s gemaakt. Er zijn meer mensen zo als mijn vader (al dan niet met pensioen) , die ontwerpen/knutselen/ontwikkelen/onderzoeken/handwerken in hun schuurtje/garage.

In het kader van het Nieuwe Werklandschap wil ik in de wijk Hooggraven onderzoek doen naar deze handige mensen. Wie zijn deze mensen en wat zijn hun drijfveren en vaardigheden. Daarnaast wil ik kijken wat de mogelijkheden zijn in de wijk om de vaardigheden van deze groep in te zetten. En wat de mogelijkheden tot onderlinge samenwerking is om zo een tijdelijke community te creeren.

De hobby en het plezier van het maken van objecten en allerlei producten zie ik als de spil van het Nieuwe Werklandschap. In tijden van crisis en vergrijzing, zie ik het schuurtje en de handige Frans als spil voor de oplossing van een aantal problemen en vragen die in de wijk kunnen voorkomen.